Hits: 3

Schade door aarbeving en trillingen

Schuur Schade door trillingen

Als de grond beweegt, zorgen de trillingen voor scheuren in bouwwerken van de woning. Iets wat u waarschijnlijk heeft ervaren, als u op deze pagina onder over schade door aardbeving neemt.

In sommige delen van ons land, voornamelijk de Noordelijke provincies Groningen en Drenthe, vinden regelmatig aardbevingen. Zo’n beving kan delen van uw woning teveel worden, waardoor het scheurt. Een dergelijke scheur is vaak niet klein en springt in het oog. Bovendien moet worden voorkomen dat bij een eventuele volgende beving, deze nog verder scheurt.
Heeft er u een aardbeving meegemaakt? Is uw huis beschadigd achtergebleven? Onze experts komen bij u langs om de schade op te nemen. Vaak kunt u de reparatie door uw inboedel en opstalverzekering laten vergoeden: schadeplan is hiervoor een erkend herstelbedrijf.

Scheur in muur of vloer

De woonkamer, keuken en badkamer zijn in veel gevallen betegeld met natuursteen of keramische tegels. Door de beving kunnen deze natuurstenen vloeren en betegelde wanden breken; scheuren of op een andere manier beschadigd raken.
Daar de kosten voor bevings schades na een aardbeving hoog kunnen oplopen, willen we benadrukken dat het niet altijd nodig is om hierbij ook nog de kapotte vloer of afgebrokkelde wand volledig uit uw woning te breken en te vervangen. Beschadigingen aan natuursteen of keramiek kunnen snel en blijvend worden gerepareerd. Zelfs wanneer u te maken heeft met grote scheuren of gaten door tijdens de beving gevallen voorwerpen.

Gebroken douchebak, bad en meubels

De aardbevingen die we in Nederland kennen, richten niet alleen schade aan vaste onderdelen van uw huis aan, zoals muren en vloeren, maar ook aan dat wat u erin heeft gezet / geplaatst.
Zo kan de trilling uw emaile bad of kunststof douchebak doen breken en verschijnen er regelmatig scheuren in wasbakken. De douchekop schudt los en raakt het bad, er vallen voorwerpen op het aanrecht, de houten tafel, dressoir of kast en scharnieren of kozijnen schieten los of verzakken. Kortom, er zijn ontelbare schades welk door een beving worden veroorzaakt. Elk van de genoemde schades en vele andere zijn door onze experts te repareren. Wilt u precies weten hoe? Navigeer dan in het menu op deze pagina om te lezen hoe we te werk gaan bij het desbetreffende onderdeel.

Reparatie in uw door aardbeving getroffen huis

Onze expert is instaat om bij u op locatie de schades te repareren. U kunt hierbij van te voren overleggen (bij het maken van een afspraak) in hoeverre alle schades in een keer kunnen worden meegenomen en wat wij hierin voor u kunnen beteken.
Een (combinatie-) schade meldt u aan via het schadeformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om samen de schade zoveel mogelijk te beperken.
Heeft u een vraag of is er sprake van spoed? Bel ons: 06 40413067

Ongelukje met uw aanrechtblad of in natuursteen, composiet, graniet, hout, kunststof? wij zijn specialist in oppervlakteschade. Wij werken landelijk en zijn in staat om schades in vrijwel alle harde oppervlakken in uw huis, caravan, boot, hotel of bedrijf te repareren. De meeste schades in natuursteen, composiet, graniet, hout, kunststof, PVC, e.d. zijn zeer goed te repareren. Voorbeelden van oppervlakken die wij kunnen repareren zijn: aanrechtbladen (graniet, marmer of met een kunststof toplaag), laminaat, deuren, wanden, kozijnen, werkbladen, vloeren, meubels e.d. Wij kunnen nagenoeg alle kleuren en patronen natuurgetrouw nabootsen.