kozijnen schade repareren

Pvc hout Kunststof kozijnen reparatie

In de loop der jaren kunnen kozijnen beschadigen, voornamelijk die van hout. Toch komt het vaker voor dat kozijnen worden vernield door vandalisme, een inbraak of het forceren van de deur, de schuifpui of het raam.
Deze en andere oorzaken kunnen leiden tot grove schades of tot de relatief kleinere scheuren, krassen, deuken, en (bij inbraak) boorgaatjes.
Hieronder vindt u meer informatie over uw soort kozijn.

Houten kozijn

Hard houten kozijnen worden veelal toegepast vanwege de klassieke uitstraling en het karakter. Meestal worden ze vervaardigd uit Meranti ( tropisch hardhout ). Wanneer ze niet van hardhout worden gemaakt, heeft u te maken met vurenhout, grenen, Lariks, Robina of Sapupira.
Deze kozijnen worden vrijwel altijd geschilderd in een kleur om het te beschermen tegen weersinvloeden die het rottingsproces van houtrot kunnen bevorderen.

Het materiaal waarmee onze expert de schade zullen maken, heeft dezelfde hardheid als het hout en zal met dezelfde houtnerven de rest van het kozijn nabootsen.

Mocht een houten kozijn dermate beschadigd zijn dat deels herstel echt niet mogelijk is, dan kan onze bouwafdeling het kozijn ook in zijn geheel vervangen. In ons timmeratelier ontwerpen en maken wij onze eigen kozijnen voor u op maat (in lijn met de andere kozijnen), inclusief hang- en sluitwerk.

Kunststof kozijnen repareren.

Natuurlijk is vervanging van een heel kozijn niet gewenst - en zoals u ondertussen heeft kunnen lezen, ook helemaal niet nodig.
Kunststof kozijnen worden ongeveer even vaak ingezet als de hiervoor genoemde materialen, maar blijven kwetsbaar bij een inbraak.
Daarnaast ontstaan de meeste schades hier bij het plaatsen van het kozijn.

Net als bij een kapot aluminium kozijn wordt het kunststof kozijn ter plekke behandeld middels warmtegeleiding en wordt het kunststof nagebootst, gespoten en wanneer nodig gepolijst. Een scheur kan onze expert voor u lassen; butsen en krassen kunnen zij voor u weg polijsten. Eventueel en indien nodig worden de delen gespoten met een speciale kunststof lak.

Aluminium kozijn

Aluminium kozijnen worden steeds vaker ingezet, voornamelijk omdat deze duurzaam, licht, sterk, maatvast en warmte en geluid werend zijn. Ook imposante vliesgevels worden hiervan gemaakt.
Dit soort kozijnen worden hersteld door gebruik van warmte geleidingstechnieken. Vervolgens spuiten onze experts ze in de juiste kleur, eventueel met een polish voor de juiste glansgraad, waardoor de schade voor uw ogen verdwijnt.
Mocht u dit willen, dan kan de verouderde of verschoten kleur van alle kozijnen meteen in het spuiten worden meegenomen.

Wanneer u meer informatie over uw reparatie van uw kapotte kozijn wenst,
kunt u uw schade aanmelden via de schade meld pagina.
Heeft u een vraag of is er sprake van spoed ? Bel ons op het nummer 06 40413067

Ongelukje met uw aanrechtblad of in natuursteen, composiet, graniet, hout, kunststof? wij zijn specialist in oppervlakteschade. Wij werken landelijk en zijn in staat om schades in vrijwel alle harde oppervlakken in uw huis, caravan, boot, hotel of bedrijf te repareren. De meeste schades in natuursteen, composiet, graniet, hout, kunststof, PVC, e.d. zijn zeer goed te repareren. Voorbeelden van oppervlakken die wij kunnen repareren zijn: aanrechtbladen (graniet, marmer of met een kunststof toplaag), laminaat, deuren, wanden, kozijnen, werkbladen, vloeren, meubels e.d. Wij kunnen nagenoeg alle kleuren en patronen natuurgetrouw nabootsen.